Vello Leito repliik: Jakko Väli – “tõekuulutaja”, kes kardab tõde

Veel 5 aastat tagasi suutsin ma lugeda eesti meedia lengerdavat poliitilist saastet huviga, enam mitte. Kirjutamine oli hasarti tekitav aga nüüd on see muutunud orjatöö mekiliseks. Aga pääsu pole, amet kohustab.

Sattusin mina lugema Jakko Väli artiklit 29.10.2014 Kesknädalas http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id=23749, mis kord siiapoole kord sinnapoole kreenis tülgastavaks ärakulunud väljaütlemiste ja analüütiliste „pärlite“ mahukas sulbis nüristavalt oma kulgemist kulgeb, kui järsku viskas ette sellise kopa:

Lubab seada välispoliitikas esikohale Eesti huvid, mitte ei lohise Brüsseli või Washingtoni sabas. Eesti Vabariigis peavad riiki juhtima selleks rahva poolt seatud isikud ja institutsioonid, mitte aga siinresideeruvad välisriikide suursaadikud. Põhiseadus meil siiski ju veel kehtib, või kuidas?! „

No tead, „tõekuulutaja“, kas sa 2003. a. rahvahääletuse punkti nr 2 lugesid ikka läbi, kas sulle ei jõua kohale, et rahvas tühistas 1992. a. EV Põhiseaduse ja tellis muusika just Brüsselist ning käsukorras seadis riiki ja rahvast juhtima Brüsseli poolt seatud isikud ja institutsioonid – õkva nii!

Loe läbi, jutukummut, EIP kodulehelt minu 30.10.2014 artikli „Nad väidavad, et nemad on paremad“ mõlemad osad ja adu, et sisumuudatusi riigis saab tuua üksnes poliitilises opositsioonis olev partei – toolide ümbertõstmine ei muuda asjade olemust. Adu, et sinu artiklis pole ainsatki omaenda originaalmõtet. Võta siis minu oma kasutusse: Eestis on ainult üks poliitilise opositsiooni partei – Eesti Iseseisvuspartei – kõik ülejäänud on võimuopositsioonilised parteid.

Vello Leito

21.11.2014

2,742 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81