Läti valimised on demokraatlikud ja õiguslikult legitiimsed, Eestis on valimised ebademokraatlikud ja õiguslikult mittelegitiimsed

Foto: Scanpix

Läti valimised on demokraatlikud ja õiguslikult legitiimsed, sest kasutatakse läbipaistvaid hääletusurne ja puudub e-hääletamisvõimalus. Valimised Eestis on kehtetud alates aastast 2005 kui võeti kasutusele e-hääletamine. Ja on õiguslikult kehtetud veel sellegipärast, et hääletusurnid on läbipaistmatud. Nii on valimisvaatlejate töö tehtud võimatuks, sest valimised loetakse legitiimselt toimunuks vaid siis kui ‘hääl’ on vaatlejatele nähtav algusest lõpuni: kasti laskmise hetkest kuni kõik hunnikutesse jaotatud ‘hääled’ on üle loetud.

Läti parlamendivalimistel 04. septembril sai “Rahvuslik Ühendus Visu Latvija!” 17 saadikukohta 100st.

_________________________

EIP teabetoimkond, 05.09.2014

1,432 total views, 3 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>