Läti valimised on demokraatlikud ja õiguslikult legitiimsed, Eestis on valimised ebademokraatlikud ja õiguslikult mittelegitiimsed

Foto: Scanpix

Läti valimised on demokraatlikud ja õiguslikult legitiimsed, sest kasutatakse läbipaistvaid hääletusurne ja puudub e-hääletamisvõimalus. Valimised Eestis on kehtetud alates aastast 2005 kui võeti kasutusele e-hääletamine. Ja on õiguslikult kehtetud veel sellegipärast, et hääletusurnid on läbipaistmatud. Nii on valimisvaatlejate töö tehtud võimatuks, sest valimised loetakse legitiimselt toimunuks vaid siis kui ‘hääl’ on vaatlejatele nähtav algusest lõpuni: kasti laskmise hetkest kuni kõik hunnikutesse jaotatud ‘hääled’ on üle loetud.

Läti parlamendivalimistel 04. septembril sai “Rahvuslik Ühendus Visu Latvija!” 17 saadikukohta 100st.

_________________________

EIP teabetoimkond, 05.09.2014

1,094 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81