Kas Šotimaa iseseisvub?

Šotimaa iseseisvuse toetaja. Foto: Scanpix

Küsitlus: iseseisev Šotimaa võib saada tõeks

11 päeva enne Šotimaal toimuvat rahvahääletust Ühendkuningriigist lahkulöömise üle ületab iseseisvuse toetajate arv vastaste oma, selgub täna avaldatud arvamusuuringust.

Väljaande Sunday Times tellitud ja YouGov läbi viidud uuringu järgi hääletaks Šotimaa iseseisvumise poolt 51 ja vastu 49 protsenti vastanuist. Kuigi arvestada tuleb ka veamarginaaliga, pole ükski varasem küsitlus iseseisvuse toetajatele võitu lubanud.

Referendum 18. sajandi alguses iseseisvuse kaotanud Šotimaa võimaliku taasiseseisvumise üle toimub 18. septembril. Referendumil esitatakse «jah/ei» vastusevariantidega küsimus «Kas Šotimaa peaks olema iseseisev riik?»

Autor: AFP / PM Avaldatud: Pühapäev 7. september 2014 09:38

URL: http://www.postimees.ee/2912161/kusitlus-iseseisev-sotimaa-voib-saada-toeks

______________________

Postitas EIP teabetoimkond

2,039 total views, 2 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>