EL euroalas on töötus suurem

Euroopa Liidu töötus on paremas seisus kui euroala oma

ärileht.ee

04. august 2014 08:26

Euroopa Liidu töötus on paremas seisus kui euroala oma

Foto: Georges Gopet, AFP/Scanpix

Kui Euroopa Liidu töötus oli juunikuus 10,2%, siis euroala näitaja oli 11,5%. Euroala töötus on siiski pisut langenud, mais oli see 11,6%.

Euroala töötus on langenud ka võrreldes eelmise aasta juuniga, siis oli see 12% ning see on madalaim näitaja alates eelmise aasta septembrist, vahendas Eurostat. Ka Euroopa Liidu (EL) liikmesriikide töötus on võrreldes eelmise aasta juuniga kahanenud, siis oli see 10,9%. Tänavu mais oli ELi töötuse määr 10,3%.

Eurostati hinnangul oli juunikuus ELis kokku 25 miljonit töötut inimest, millest 18 miljonit kuuluvad euroalasse. Liikmesriikidest oli madalaim töötuse määr Austrias (5%), Saksamaal (5,1%) ja Maltal (5,6%), kõrgeim aga Kreekas (aprillis 27,3%) ja Hispaanias (24,5%). Eesti kohta oli saadaval maikuu näitaja, mis oli 7,2%. USA töötus langes juunis 6,1 protsendile maikuu 6,3 protsendilt ning eelmise aasta juuni 7,5 protsendilt.

Postitas EIP teabetoimkond

1,572 total views, 2 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81