Euroopa Liit on imperaator Euroopa Komisjoni impeerium

Euroskeptikud täna Euroopa Parlamendis. Foto: Scanpix

Euroskeptikutest saadikud keerasid ELi lipule selja

Euroopa Parlamendi uue koosseisu esimesel kohtumisel keerasid kümned parlamenti pääsenud euroskeptikud Euroopa Liidu hümni ajal selja ühenduse lipule.

ELi lipp ja hümn «Ood rõõmule» on sümbolid, mille vastu britid valimistel hääletasid, põhjendas maikuistel europarlamendi valimistel Ühendkuningriigis parima tulemuse saavutanud ja riigi lahkumist EList toetava Iseseisvuspartei (UKIP) asejuht Paul Nuttall.

UKIP kuulub europarlamendis Vaba ja Demokraatliku Euroopa Fraktsiooni. Euroskeptikud eesotsas Prantsusmaa Rahvusrindega (FN) püüavad ka moodustada oma ekstremistlike parteide ühendust Euroopa Vabaliit. See õnnestus neil ka 2009. aastal, kuid senised katsed pole edu toonud.

Autor: AFP / PM Avaldatud: Teisipäev 1. juuli 2014 14:19

URL: http://www.postimees.ee/2843579/euroskeptikutest-saadikud-keerasid-eli-lipule-selja

Postitas EIP teabetoimkond

1,079 total views, 2 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>