Nii on see alati olnud, kui nn laienemisega tegemist

Toimetas Lauri Laugen

www.DELFI.ee

Foto: NurPhoto, Emeric Fohlen/NurPhoto/Sipa USA

Ukraina luurepeavalitsuse endine ülem Oleksandr Skõpalskõi teatas, et Maidanil tegutseb kolmas jõud, kes provotseerib mõlemaid pooli ning selle esindajad tulistasid ka meeleavaldajaid.

„Siseministeerium teeb praktiliselt näo, et ei märka, kuidas tema nina all tegutsevad kuritegelikud rühmitused kokkuleppel mõnede võimuesindajatega. Seetõttu on enamik Maidanil töötavaid jõustruktuuride töötajaid desorienteeritud ega saa lõpuni aru, mis toimub. Ja maidanlased ei saa kõige järgi otsustades samuti aru, et siin tegutseb kolmas jõud, kes provotseerib mõlemaid pooli. Just see kolmas jõud ongi terroristid sõna otseses tähenduses. Sest nad töötavad eesmärgiga hirmutada rahvast,“ ütles Skõpalskõi UNIAN-i vahendusel.

Skõpalski täpsustas, et kolmanda jõu all peab ta silmas palgasõdureid.

„Need on bandiidid, kes tulistavad inimesi raha eest. Ukraina julgeolekuteenistusel ja siseministeeriumil tuleks nad vahistada, aga kahjuks nad seda ei tee… Ma leian, et nad on palgasõdurid,“ ütles endine luureülem.

Mis imet, nii on see alati olnud, kui nn laienemisega tegemist. Nii oli see Jugoslaavia liiduvabariikide puhul, Liibüa puhul, Egiptuse ja Süüria puhul. Järsku nagu tühjast ilmuvad relvastatud ja rahastatud Araabia kevade või Oranži revolutsiooni sõdalased. Käesoleval  Ukraina juhtumil liiguvad meedias  teated, et relvastust ja raha (mahus 20 miljonit dollarit nädalas) jagati USA saatkonnast.

EIP teabetoimkond

2,012 total views, 2 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>