Vello Leito: Eurussia praktiline loomine on alanud

Putin: Euroopa Liit ja Euraasia Liit võiksid luua vabakaubandustsooni

Venemaa tegi eile Brüsselis Euroopa Liidu juhtkonnale ettepaneku moodustada vabakaubandustsoon Euraasia Liiduga, mis hakkab koosnema senistest «tolliliitlastest» Vene Föderatsioonist, Valgevenest ja Kasahstanist.

Ettepaneku esitaja, Vene presidendi Vladimir Putini sõnutsi oleks vajalik «käivitada vastav ekspertdialoog».

Kõnealune Euraasia Liit rakendub alates 2015. aasta 1. jaanuarist, kirjutab Lenta.ru. Hetkel piirdub kolme mainitud riigi integratsioon nn tolliliiduga, mis käivitus täiel määral 2012. aasta keskpaigas.

Vastavalt allkirjastatud kokkulepetele hakkab integratsioon Euraasia Liidus tolliliiduga võrreldes süvenema. Konkreetsemalt on kavas luua ühtne tariifide süsteem, ühine tehniline reglement, kooskõlastada töö- ja migratsiooniseadused. Tulevikus on plaanis võtta kasutusele ka ühisraha.

Toimetaja: Urho Meister Avaldatud: Kolmapäev 29. jaanuar 2014 10:13
________________
Postitas: Vello Leito

1,379 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>