Vello Leito: Ma arvan, et kõik eksivad

Oleg Tesla ja Vladimir Putini vastastikusele sõnademängule 19. detsembril Moskva pressikonverentsil pakutakse lausa rumalaid tõlgendusei, kuni selleni välja, et Tesla ei oska isegi nii palju eesti keelt, et vahet teha sõnadel ‘tere’ ja ‘pere’ (Matti Ilves). Olen veendunud, et kõik eksivad ja tegelik sisu on palju sügavam, et Teslaga oli endastmõistetavalt varem kõik kokku lepitud ja mingit juhuslikkust ega viga ei olnud. Asi on selles, et tegemist pole mitte sõnademänguga vaid kalambuuriga, siis sellise sõnademänguga, kus võtmesõna ei tule mõista selle sõna otsetähenduses, vaid ülekantud tähenduses.

Seega kalambuur oli üles ehitatud niimoodi:

„ … „Tere, tere!“ (Putin – V.L.). „Tere, tere! (Tesla – V.L.) … „Vana kere!“ (Putin – V.L.). „Vana pere! (Tesla – V:L.) ….“

Ülearuse välja jättes saame kalambuuri: „Tere tere, vana kere!“ „Tere, tere, vana pere!“

Sõna pere all tuleb lihtsalt mõista endist NSVLi kui perekonda, mille koosseisu Eesti kui endine „perekonnaliige“ Tesla tõlgenduse järgi kuulus. Ja mitte kui sõjalise okupatsiooni läbi liidetud Eesti Liiduvabariiki. Nii on lood!

Vello Leito

27.12.2013

1,019 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81