Facebook: 
   Sisu: 
 

Õiguskantsleri asetäitja: Euroopa Liidust on võimalik välja astuda

Maaleht
Ukraina president Eestis külas

Foto: Andres Putting

„Võimalus Euroopa Liidust lahkuda ei ole üldse mitteteoreetiline,“ tunnistab õiguskantsleri asetäitja- nõunik Hent Kalmo.

„On võimalik lahkuda. Ma küsisin mõned aastad tagasi ühelt Euroopa Kohtu kohtunikult, kuidas see tegelikult toimuma hakkab. Kuulge, see ei ole ju kasutamiseks, ütles ta. Nagu ka võimalus lahkuda liidust Nõukogude Liidu 1977 põhiseaduses.

Sel hetkel tundus et see säte ei ole mõeldud kasutamiseks. Aeg on näidanud, et sageli see mis on tundunud võimatuna, võib ühel hetkel osutuda paratamatuseks.

Meil on tegelikult võimalus Euroopa Liidust lahkuda. Kuna see võimalus on olemas siis me ei saa öelda et me ei ole vabad,” tunnistas Kalmo suveräänsusdeklaratsiooni vastuvõtmise 25-ndale aastapäevale pühendatud esinduslikul kõnekoosolekul kus arutati kas tänane Eesti üldse on suveräänne riik ja mida kujutab endast suveräänsus kaasaegses maailmas.

See leht on trükitud Maaleht internetiväravast
Aadress http://maaleht.delfi.ee/archive/article.php?id=6710630

 

1,034 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>