Eesti Iseseisvuspartei esimehe Vello Leito pressiavaldus

Talvel Eesti Televisioonile antud intervjuus ütlesin, et on tunda erakorraliste valimiste survet ja asetasin erakorraliste valimiste tõenäosuse vahemikku 80-90%. Täna on pikemata selge, et surve ja tõenäosus on kasvanud hüppeliselt.

 

Selge on seegi, et KOV valimised olukorda ei lahenda, see oli ka põhjus, miks Eesti Iseseisvuspartei ei väljunud KOV valimistele. Rõhutan, et mitte ükski KOV valimistel osalev partei pole puhas, mis seotud idaga, mis läänega, mis millegagi, kõigil on kaalukad luukered kapis, sealjuures ka Rahvaliidul. Ärgu eksitagu kedagi Rahvaliidu nimemuutus EKREks – see on vaid formaalsus, sest EKRE on jäänud samasse poliitilise ruumi punkti, kus oli poolteist aastat tagasi.

 

Mitte ükski KOV valimistel osalev partei ei saa seepärast olla tekkinud olukorras tasakaalustajaks, üldises läbirääkimistelauas juhatajaks. Ainukesena eelmistel valimistel osalenud erakondadest on EIP täiesti sõltumatu välisriikidest, korruptsioonist, rahavõimust. Meil on selged lahendid ja need on ka ühiskonnale välja käidud.

 

Teen ettepaneku koheselt peale KOV valimisi alustada konsultatsioone erakorraliste valimiste asjus, milles tasakaalustavaks, läbirääkimiste paneeli juhtivaks jõuks, nagu öeldud, saab olla vaid EIP. Me ei ole radikaalide partei. Oleme alati olnud ida ja lääne mõjude tasakaalustamise obligatoorsuse kuulutajad. Loodan, et meedia väljub EIP pressiavalduste senisest täielikust eiramiset ja peab vajalikuks käivitunud fataalses protsessis Eesti Iseseisvuspartei missioonset rolli.

 

Seejuures toetan täielikult seitsme ühiskonnategelase algatust poliitilise elu reformimiseks, eriti erakondade rahastamise räiget piiramist. Kuid see ei välista vajadust praegustel tegutsevatel erakondadel kriitiliselt olukorda ja endid hinnata, ümber hinnata.

 

Vello Leito

Eesti Iseseisvuspartei esimees

20.10.2013

Edastatud: BNS, ERR, Delfi, Postimees, Õhtuleht, Eesti Päevaleht, Äripäev, Maaleht Kanal2, TV3

1,295 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (Connection timed out) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81