EL ei ole USA sabarakk, vaid on viimase poolt loodud saamaks selle osariigiks

Kristiina Ojuland oma artiklis http://www.postimees.ee/1372232/ojuland-kas-el-jaab-igavesti-usa-sabarakuks arvab, et Euroopa Liit peaks USAst iseseisvuma, praegu olevat nagu sabarakk. Seetõttu pean vajalikuks meelde tuletada, et EL pole mingi iseseisev moodustis, vaid on kogu oma loomisloo jooksul olnud USA projekt muuta Vana Euroopa rahvusriikide põhine kooslus föderalistlikuks unitaarriigiks, USA osariigiks. Näiteks oli Marshalli plaani rahade saamise eeltingimus ühemõtteliselt USA mallise ühendriikide loomine, rääkimata toorest survest, et formeeruv EL peab liituma Euroopa Kivisöe- ja Teraseühenduseks, Euroopa Aatomienergia Ühenduseks, liituma NATOga, jne.

Seni on sujunud USAl kõik võidukalt, kuid viimasel ajani on Saksama sisuliselt juba läinud oma teed. Näiteks on Saksamaa keeldunud Süüria-vastase sõjaga liitumisest, ehitab välja Berliin-Moskva telge – Vello Leito: Berliin-Moskva telg sai valmis! USA kaputt! – ja on asunud USA-laadse Euroühendriikide loomise asemel koondama enda ümber Euroopa riike kui Saksamaa-keskse geopoliitilise ruumi perifeeriat.

Vello Leito

04.09.2013

1,155 total views, 5 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (Connection timed out) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81