Kaitseministri pöördumises on välja jäetud 37 000 Vene erusõjaväelast

Kaitseminister Urmas Reinsalu 31.08.2013 avalikus pöördumises http://www.ohtuleht.ee/539969 on küll märgitud, et lahkus Eestist 25 000 Vene sõjaväelast, kuid poliitilise tsenseerimise käigus on jäetud märkimata, et Eestisse jäeti juulilepetega 37 000 Vene erusõjaväelast koos relvadega:

31. augustil 1994 oli vägede väljaviimine mitte liiga suure tähtsusega sündmus, sest palju enam pälvisid tol suvel tähelepanu juulilepped, mis olid küll ka vägede lahkumise aluseks, kuid mille tähendus oli laiem. Nende ümber toona pulbitsenud poliitika nii Eestis kui väljaspool pälvis enam tähelepanu. Lahkumine oli nende poliitiliste protsesside tulemus, millest tunti küll rõõmu ja kergendust, kuid mida toona nii suuresti ei tähtsustatud. Ent mida aeg edasi, seda suuremaks muutub vägede lahkumise fakt kui selline.“

Pöördumise tekstist on ilmselt välja jäetud ka üks sõna:

Täna on tuhanded kaitseväelased ja kaitseliitlased meie rahva ja riigi teenistuses, selleks, et mitte keegi ei julgeks enam mitte kunagi Eestit okupeerimisele“. Ilmselt on selleks sõnaks ‘mõelda’. Kas Õhtulehe toimetajal hakkas piinlik ja tegi seda?

EIP teabetoimkond

01.09.2013

1,206 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (Connection timed out) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81