Miks Eesti Iseseisvuspartei ei võta endale piirilepingu ratifitseerimisvastases võitluses liidrirolli?

Sageli heidetakse ette, et miks EIP ei võta enda kanda piirilepingu ratifitseerimisvastast liidrirolli? Kõigepealt loomulikult sellepärast, et see võitlus ei ole võidetav, sest piirilepingut ei ratifitseeri mitte Eesti liiduvabariigi valitsus, vaid Euroopa Komisjon. Alates 2004. aasta 1. maist EV Põhiseadus ei kehti, täpsemalt, kehtib vaid sellisel juhul, kui ei lähe vastuollu Euroopa Liidu õigusega. EL õigus, see on aga Euroopa Komisjoni õigus ja äranägemine. EL ja Venemaa on juba aastaid tagasi otsustanud, et piirileping sõlmitakse ja viisavabadus kehtestatakse, asi, mida kumbki osapool pole ei salastanud ega eitanud. Seetõttu on Eesti liiduvabariigi parlamendil vaid kohtukirjutaja roll.

EIP on alates 1999. aastast lakkamatult toonitanud (sealjuures ka valimisväitluste otsesaadetes), et ELi astumine on fataalne viga mille läbi eesti omariiklus ja rahva riiklusvõime hävinevad. See on nüüd toimumas.

Et miks EIP midagi ei tee. Teeme küll, me näitame edaspidigi, milline on ainuõige ja ainuvõimalik ellujäämistee, taktika ja strateegia – umbrohtu ei saa hävitada ladvalõikusega, läbi lõigata tuleb juured: Eesti peab rakendama protektsionistlikku majandusstrateegiat, jalule tõstma rahvusliku majanduse ning seejärel lahkuma ELst. Soovitavalt seejuures sõlmides koostöölepingu ELga.

Toonitan veelkord üle, et eesti riik ja rahvas ei hukku mitte piirilepingu ratifitseerimise tagajärjel (kas ratifitseerimine tühistab Tartu rahu, see on eraldi teema), vaid hukkub seeläbi, et eesti rahvas ei toeta taasiseseisvumismeelseid poliitilisi jõudusid Eestis ja on andnud täieliku meelevalla riigikogu riigireeturparteidele.

Olen viibinud pikettidel, mida iganädalaselt organiseerib algatusrühm: Miina Hint, Heiki Kortspärn, Hannes Vanaküla Veiko Rämmel ja pidanud tõdema fakti, et rahvas ignoreerib kogu temaatikat, ei vaevu sõnumit kuulama, saati tegutsema. See tähendab, et ratifitseerimisvõitlus pole võidetav ka rahvaalgatuse kaudu.

Kummaline, et olukorras, kus pea midagi pole enam teha, tuleb mõnele meelde süüdistada EIPd. Seepärast olgu öeldud, et Eesti Iseseisvuspartei on ainuke poliitiline jõud, mille vastu pole võimalik leida ühtegi objektiivset süüdistust.

Vello Leito, EIP esimees

12.07.2013

1,378 total views, 3 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (Connection timed out) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81