Rahvuslaste Tallinna Klubi esindaja sõnavõtt piirileppe-teemalisel konverentsil 1. juunil 2013

Rahvuslaste Tallinna Klubi esindaja sõnavõtt piirileppe-konverentsil

Tere, head aatekaaslased!

Mina olen Tõnu Kalvet – Rahvuslaste Tallinna Klubi liige ning tänase konverentsi korraldustoimkonna koordinaator.

Me tulime siia selleks, et väljendada oma meelsust ülekohtu vastu ja oma soovi saada õhk puhtaks. Sest kui me vaatame seda õhustikku, mis Eestis on tekkinud viimasel ajal seoses uue Eesti-Vene piirleppega, siis see, vähemalt võimurite poolelt, on ju valedest tiine. Meile valetatakse päeval ja öösel, valetatakse ajalehes, televisioonis, raadios. Ja tänase konverentsi korraldasimegi selleks, et asjatundjad räägiks asjadest nii, nagu need on ja räägiks ka inimestele, kes on „samal lainepikkusel” ja võivad seda sõnumit edasi kanda teistele. Ikka selleks, et näidata, et ükskõik kui palju kõrgemalt poolt ka ei valetataks, leidub inimesi, kes sellega ei lepi ja kes seda ka avalikult välja ütlevad.

Tänane konverents on ka ühtsuse sümbol. Sellepärast, et selle korraldasid organisatsioonid, kes varemalt ei olnud omavahel eriti heas läbisaamises, aga ühise vaenlase ees, kui nii võib öelda, ühise ohu vastu koondusid. Ja vastav kokkulepe sõlmiti siis tänavu 20. aprillil Paides. Seal toimus rahvuslaste ümarlaud, kus kogunes kuus rahvuslaste organisatsiooni ja otsustas – lisaks kõlavatele sõnadele – ka teha midagi käegakatsutavat. Ja see käegakatsutav oleks siis tänane konverents.

Kui te täna siit koju lähete, siis saatku sellel konverentsil kuuldu teid edaspidigi, ja siis te võite julgelt rääkida oma tuttavatele, kes on „samal lainepikkusel”, mida te siin kuulsite. Ja kui õnnestub, siis me katsume välja anda ka konverentsi kogumiku ja teavitame teid kindlasti kas siis isiklikult või ajakirjanduse vahendusel.

Tänase konverentsi üks olulisem mõte on see: kui miski asi on kahjulik, kui ta on ülekohtune, siis me ei pea seda heaks kiitma, me ei pea sellele kaasa määgima. Ka siis mitte, kui seda ootaks meilt nii-öelda kutsutud ja seatud.

Me näeme praegu prügikastidel kirju tekstiga, kus ollakse uhked Eesti üle. Aga Rahvuslaste Tallinna Klubi ja ma usun, et ka ükski siinviibija vaevalt on uhke sellise Eesti üle, kes vabatahtlikult loobub Saaremaa-suurusest maa-alast ja väidab, et see olevat veel suur töövõit. Nõukogude ajal raporteeriti töövõitudest, kuigi me teame tegelikult, millised need töövõidud olid. Ja meil ei ole mingit põhjust lubada endale samamoodi hambasse puhuda tänapäeval ja veel olla selle üle uhked.

Selline on siis Rahvuslaste Tallinna Klubi esindajana minu sõnum teile. Aitäh!

Tõnu Kalvet

Rahvuslaste Tallinna Klubi esindaja sõnavõtt 1. juunil 2013 Eesti Rahvusraamatukogus toimunud konverentsilt „Tartu rahu puutumatuse kaitseks”.

Autor on Rahvuslaste Tallinna Klubi ja Eesti Vabaduspartei – Põllumeeste Kogu liige, Rahvuslaste Tallinna Klubi ajalehe „Rahvuslik Teataja” peatoimetaja ning konverentsi „Tartu rahu puutumatuse kaitseks” korraldustoimkonna koordinaator.

992 total views, 2 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>