“Vene tankid”

Ust-Luga sadama nelja kuu kaubakäive kasvas 70 protsenti

Delfi Majandus

16. mai 2013

Ust-Luuga sadam

RIANovosti

Narvast veidi ida pool asuva Venemaa Ust-Luga sadama tänavu nelja kuu kaubakäive kasvas 70 protsenti 18,6 miljonile tonnile, samas ajaga kasvas kõigi Venemaa Läänemere-äärsete sadamate kaubakäive üheksa protsenti 69,6 miljonile tonnile.

Läänemere-äärsete sadamate puistlastid kasvasid aastaga kaheksa protsenti 25,8 miljoni tonnini ja vedellastid üheksa protsenti 43,8 miljonile tonnile, teatas Venemaa kaubasadamate liit (ASOP).

 

Karjala kannasel asuva Primorski sadama tänavu nelja kuu kaubakäive kahanes mullusega võrreldes 11,6 protsenti 23,3 miljonile tonnile, Peterburi sadama kaubakäive kahanes sama ajaga kaks protsenti 17,4 miljonile tonnile, vahendas BNS.Kaliningradi sadama nelja kuu kaubakäive kasvas aastaga 16,4 protsenti viiele miljonile tonnile ja Viiburi rajoonis asuva Võssotski sadama kaubakäive kasvas sama ajaga 22,8 protsenti viiele miljonile tonnile.

Kõigi Venemaa sadamate nelja kuu kaubakäive kasvas mullu sama ajaga võrreldes kuus protsenti 186,3 miljonile tonnile. Puistlastid vähenesid aastaga 0,2 protsenti 76,5 miljonile tonnile, sealhulgas kasvas kivisöe vedu 16,9 protsenti 30,3 miljonile tonnile. Konteinerveod suurenesid aastaga 3,7 protsenti 14,2 miljonile tonnile. Vedellastid kasvasid 10,9 protsenti 109,8 miljonile tonnile, sealhulgas kasvasid toornafta veod 11,3 protsenti 69,5 miljonile tonnile.

Nelja kuu eksport kõigist Venemaa sadamatest kasvas aastaga kuus protsenti 148,4 miljonile tonnile, import kasvas 19,6 protsenti 15,4 miljonile tonnile ja transiitveod kahanesid 16,2 protsenti 12,7 miljonile tonnile.

Postitas: EIP teabetoimkond

NB! Need sadamad ongi „vene tankid“, mis õõnestavad eesti rahva riiklusvõimet rahvusliku majanduse suretamise kaudu. 90ndate alguses teatas Ardo Hanson, et Ust-Luga sadamat ei tule mitte kunagi; Eesti Iseseisvuspartei prognoosis, et tuleb küll.

1,627 total views, 5 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (Connection timed out) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81