Kes on siin peremees, kes maksab või eest?!

Vaata, millised Eesti tippjuhid teenivad enim

Äripäev

29.04.2013

Äripäeva teisipäeval avaldatav eriväljaanne Palga TOP toob välja üle kolmesaja tippjuhi, kelle keskmine kuutasu ületab 6000 eurot.

1. Vladimir Volohhonski (pildil). 73 022 eurot.
Volohhonski oli kuni 1990. aastate keskpaigani Tallinna Sadama ekspluatatsiooniosakonna direktor ning seejärel DBT väetiseterminali rajaja ja omanik. Müüs oma 10% osaluse ettevõttes 2008. aastal kolme suurima Venemaa väetisetootja sekka kuuluvale firmale Akron.

2. Tero Taskila. 33 228 eurot.
Estonian Airi juht alates 2011. juuni kuni 2012. oktoober. Tema asemele saanud Jan Palmer peab rahulduma vaid 21 000eurose kuupalgaga.

3-4. Erik Laidvee, Helena Hakkinen (pildil). 30 947 eurot.
Merekonteinerite käitlemisele spetsialiseerunud terminali Muuga CT omava valdusfirma tegev- ja kõrgemale juhtkonnale maksti aasta jooksul kokku ligi 743 000 eurot ning nõukogule tasu ei makstud. Arvestatud, et juhtkond koosnes juhatuse kahest liikmest. Väga hästi on Transiidikeskus tasustanud tippjuhte pikki aastaid.

5. Erkki Raasuke. 30 000 eurot.
2009. aasta märtsist 2011. aasta augustini Swedbank AB grupi finantsjuht. Arvestades, et Swedbank Grupi 11 juhatuse liiget teenis 2010. aastal kokku 40 miljonit Rootsi krooni (ning enim teenis grupi juht Michael Wolf – 8,2 miljonit Rootsi krooni) võis Raasukese aastapalk olla vähemalt 3 miljonit Rootsi krooni, millele lisandus tõenäoliselt 2011. aastal veel umbes aastapalga suurune lahkumiskompensatsioon.

6-16. Arnout Dirk Lugtmeijer (juhatuse esimees); juhatuse liikmed: Aleksandr Snatkin, Mihhail Kanunov, Boris Akulenko; nõukogu liikmed: Eelco Mathijn Hoekstra, Martinus Petrus Frans Van Akkerveeken, Andrei Filatov, Aleksander Nazarchuk, Frankwin Erik Erkelens, Frits Eulderink. Tütarfirma E.R.S juhatuse liige Sergei Balõbin. 28 854 eurot.
Naftasaaduste hoiustamise ja ümberlaadimisega tegelev valdusfirma Vopak E.O.S. maksis gruppi kuuluvate ettevõtete juhatuste ja nõukogude liikmetele aastaga kokku 3,6 miljonit eurot. Vopak ei soostnud oma palgaandmeid kommenteerima.

….

Edetabel on koostatud 2011 aasta aruannete põhjal

Raivo Sormunen

toimetaja

____________________________________

Postitas: EIP teabetoimkond

1,992 total views, 4 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (Connection timed out) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81