Kuidas rahvakogus võimule sobivad tulemused saadi

EMOR on võtmesõnaks teel tõeni. Miks rahvakogu liikmed valiti ja seda tegi EMOR? Vastus on siin: EMOR ei pöördunud ettepanekuga kellegi poole juhuslikult, nii nagu nad ei koosta reitingu-uuringutel valimit juhuslikult (näiteks juhuslike arvude generaatori abil), vaid kasutavad sotsiaalvõrgustikust saadava info töötlemisel nn nuhkprogramme inimeste poliitiliste eelistuste kindlaksmääramisel. Kuidas nuhkprogrammid töötavad loe Elver Loho artiklist http://arvamus.postimees.ee/1186726/elver-loho-kes-ja-kuidas-sinu-jarele-nuhib .

“Kiviajal” kasutas EMOR meetodit, et tegi kaks küsitlust, esmalt näiteks 10 000 inimest eelküsitlusena ja siis “pärisküsitlus” eelküsitluse tulemuste alusel vastavalt sellel, millist tulemust saada taheti.

Vello Leito

1,325 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>