Eesti riigi formatsiooni tuleb muuta demokraatlikul teel

teisipäev, 19. märts 2013

Riigireetmine on ette valmistatud ja oodata on vaid vormistust ?

 

Eesti Ekspress teavitab lugejaskonda “Kremli sahinatest” – reedel sõnastati uus Eesti-Vene piirileping!

Kompetentne sahistaja teatab Ekspressile, et reedel kohtusid Moskvas EV suursaadik Jüri Luik ning Venemaa asevälisminister Vladimir Titov.

Kohtumisel osalesid ka EV välisministeeriumi töötaja Lauri Bambus ning Vene Föderatsiooni Välisministeeriumi 2. Euroopa osakonna juhataja Tatarintsev. Kohtumisel nentisid Eesti ja Vene pool, et rohkem täiendusi piirilepingu tekstile pooltel ei ole.

Piirilepingu allakirjutamist veel ei toimu, kuna välisminister Urmas Paet viibib puhkusel.

KUI eeltoodu tõele vastab, tuleb lugeda tõenäoliselt õigeks see, et kehtiv Eesti Vabariik on uus riik, millline sündis 20. augustil 1991 (äärmisel juhul tunnustatav ka ENSV järeletulijana).

Ilmselt saabub siis aeg lõpetada ühiskonna piinad ning poliitiline onaneerimine Eesti Wabariigist kui meie riigi õiguseellasest (Tartu rahust jms., jättes need tõesti ajaloolaste pärusmaadeks) ning mõelda tõsiselt selle peale – millist Eestit me tahame?

Ehk on tõesti tõsi nendel, kelle arust on aeg muuta demokraatlikul teel meie riigi formatsiooni ja selle läbi öelda lahti nii koormavast EL-st kui ka meie praeguse riigi häbiväärsest ning lühikesest ajaloost (1991 – 2013), luues rahva tahtel uue riigi – parema integreerumisega põhja- ja baltimaadega.

See, kuidas see formatsioonimuutmine peaks aset leidma ning milline uus riigi- ja valitsemisvorm kasutusele võtta – see kõik oleks juba sellisel juhul rahvadiskussiooni teema ning rahva otsustus. Sellekohaseid näiteid on maailmas küllaga.
Külma verd ja kainet mõistust õige tee valimisel ja uue Eesti ehitamisel!

_______________________________
Postitas EIP teabetoimkond

1,170 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (Connection timed out) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81