Kaks aastat tagasi: valimisväitlused ERR-s

EIP teabetoimkond koondas 2011. aasta Riigikogu valimiste väitlused Eesti Rahvusringhäälingus. Meenutame, kes mida väitis ja lubas!

 

I. Valimisväitlused ETV-s, millest igaühele järgneb analüüs Raadio 2-s:

 

I valimisstuudio: majandus Esimese saate teemaks on majandus, maksud, tööpuudus ja ettevõtluskeskkond. Saatejuhid on Andres Kuusk ja Anvar Samost.

–> Majanduse ja maksude valimiseelne debatt. Ülekuulatavad on Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel ja Tallinna Tehnikaülikooli Avaliku halduse instituudi direktor ning innovatsioonipoliitika ja tehnoloogia valitsemise professor Rainer Kattel. Ülekuulajad on Reimo Sildvee ja Urmas Vaino. Saates on kasutatud lõike ETV 26.01.11. saatest “Valimisstuudio”. Valimisstuudio järelanalüüs: millised mõtted jäid kõlama ja millised on teostatavad ning millised mitte.

 

II valimisstuudio: välispoliitika Saatejuhid Aarne Rannamäe ja Peeter Kaldre.

–> Riigikogu valimiseelne välis- ja kaitsepoliitika debatt. Tunnistajad on Eesti Välispoliitika Instituudi direktor, Tartu Ülikooli professor Andres Kasekamp ja Eesti Idapartnerluse Keskuse juhataja Vahur Made.

 

III valimisstuudio: üksikkandidaadid Saatejuhid Aarne Rannamäe ja Urmas Vaino.

–> Üksikkandidaadid Riigikogu valimistel. Tunnistajad on Europarlamendi liige Indrek Tarand ja poliitika analüütik Andreas Kaju.

 

IV valimisstuudio: kultuur Saatejuhid Indrek Treufeldt ja Johannes Tralla.

–> Riigikogu valimiste eelne kultuuri, hariduse ja integratsiooni teemaline debatt Tunnistajad on TTÜ Biorobootika Keskuse juhataja, professor Maarja Kruusmaa ja TÜ kultuuriloo professor, kirjanik ja ajakirjanik Rein Veidemann. Kodanikuühiskond. Tunnistajad on Eesti Puuetega Inimeste Koja juhatuse esimees Monika Haukanõmm ja Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste liidu juhataja Urmo Kübar. 26.02.2011

 

VI valimisstuudio: sotsialka Eelviimases Valimisstuudios räägitakse meditsiinist, sotsiaalteemadest, toimetulekust ja ääremaastumisest. Saatejuhid Andres Kuusk ja Marko Reikop.

–> Sotsiaalpoliitika, tervishoid ja regionaalpoliitika. Valimisstuudio järelanalüüs: Ivi Proos ja Ain Aaviksoo analüüsisid poliitikute valimisdebati saates kõlanud seisukohti ja ettepanekuid.

 

VII valimisstuudio: finaal Valimiste eelõhtul väitlevad Eesti Televisiooni Valimisstuudios erakondade esinumbrid. Saatejuhid on Andres Kuusk ja Lauri Hussar.

 

V valimisstuudio: vene keeles Saatejuhid Jelena Poverina ja Maksim Rogalski.

 

Valimisstuudio. Mälumäng

 

 

II. Valimisväitlused Vikerraadios:

 

Valimisstuudio. Rahvastikupüramiid. Eesti rahvastikupüramiidis on auk. Kuidas sellega riigis toime tulla, mida tähendab see meie haridus-, pensioni- ja sotsiaalsüsteemile ning kuidas mõjutab maksulaekumisi? Erakondade debatis osalevad Liisa Pakosta (IRL), Kadri Simson (Keskerakond), Peeter Võsu (Kristlikud Demokraadid), Urve Palo (SDE), Dimitri Mihhailov (Vene Erakond Eestis), kommenteerib Ain Aaviksoo Praxisest. Debatti juhib Arp Müller.

 

Valimisstuudio. Energeetika. Teemal “Kas elektrienergia hind on ka 5a. pärast Eestis taskukohane ja kuidas ära hoida elektrihinna hiigelhüpe? Kui oluline on energiajulgeolek ja kas elektritootmise tulevik on tuumajaamas või tuules?” debateerivad Kristen Michal (RE), Juhan Parts (IRL), Marek Strandberg (EER), Viljar Jaamu (ERL), Tarmo Kruusimägi (EIP) ja Nikolai Maspanov (VEE). Saatejuht ja küsitleja on Lauri Hussar, ekspert on Sulev Vedler (Eesti Ekspress). Toimetaja Kaja Kärner.

 

Valimisstuudio. Haridus. Teemal “Hariduse kättesaadavus? Ema- või riigikeelne haridus?” debateerivad Riigikokku kandideerivad Mailis Reps (KE), Jaak Aaviksoo (IRL) Kaarel Tarand (EER), Dmitri Klenski (VEE) ja Raivo Orgusaar (EIP). Saatejuht ja küsitleja on Kaja Kärner, ekspert on Tiia Penkam (Õpetajate Leht).

 

Valimisstuudio. Majanduskasv ja sotsiaalne heaolu. Teemal “Toetustest elava pere toimetulek. Milline peaks olema riigi poliitika?” debateerivad Hanno Pevkur (RE), Heljo Pikhof (SDE), Mai Treial (ERL) Anne Kontus Hermann (EKD) ja Valdur Lahtvee (EER). Saatejuht ja küsitleja on Lauri Varik, ekspert on Andres Võrk (Praxis). Toimetaja Kaja Kärner.

 

Valimisstuudio. Elu maal. Maaelu-teemalises Valimisstuudios on jutuks bussi- ja internetiühendus, arstiabi ja koolivõrk, tööhõive ja avalike teenuste tase ja kättesaadavus maal. Väitlevad Peep Aru (RE), Taavi Pirk (ERL), Jaan Õunapuu (SDE), Ülle Kalvik (EKD), Vello Leito (EIP) ja Arvo Sarapuu (KE). Saatejuht ja küsitleja on Sulev Valner. Toimetaja Kaja Kärner.

 

 

III. Eesti Iseseisvuspartei valimisprogramm.

1,910 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>