EIP esimehe seisukohavõtt T. H. Ilvese 2012/13 aastavahetuse pöördumise kohta

Eesti Iseseisvuspartei esimehe Vello Leito seisukohavõtt Toomas Hendrik Ilvese 2012/2013 aastavahetuse pöördumise kohta

Teen eesti ühiskonnale teatavaks, et minu hinnangul on Toomas Hendrik Ilves Eesti esivaletaja.

T. H. Ilves ei osalenud Eesti Vabariigi taasisesivumise juures, vaid töötas kuni 1993. aastani Raadio Vaba Euroopa Eesti toimetuse direktorina, mistõttu tema väljend: „Me lõime oma riigi…“ on vale.

Vale on ka väljend: „Meie iseseisev riik … „ . Enne Euroopa Liitu astumist toonitas õiguskantsler korduvalt, et EL õigus on ülimuslik EV Põhiseaduse suhtes, seesama väide on selgelt kirjas ka 2003. a. hääletussedeli punktis nr 2. Alles 5. 12. 2012 ütles Riigikohtu esimees Märt Rask: “Minu arvates tuleks algusest peale siin mõningad asjad selgeks rääkida. Esiteks see, et kui me räägime õigussüsteemi seisukohalt, siis euroopa õigus on eesti siseriikliku õiguse suhtes ülimuslik. Püütakse nägu teha, et see nii ei ole ja meil on nagu mingi otsustusõigus seal; ka meie Põhiseaduse üle on see ülimuslik.” Jne. On vaidlustamatu fakt, et EV Põhiseadus ei kehti, sest see pole Eesti territooriumil ülimuslik, millest automaatselt jäeldub, et Eesti ei ole iseseisev riik, vaid föderatiivse Euroopa Liidu liiduvabariik.

Mina ei ole salliv inimene ja ka ei teeskle sallivust. Ma põlgan T. H. Ilvest kõikide aegade lõpuni, sest ta aitas viia Eesti Vabariigi föderatiivse Euroopa Liidu liikmeks. Euroopa Liit on loodud hauaks kõikidele iseseisvatele rahvusriikidele. Eesti riigi ja rahva hauale on ette nähtud hauakivi: „Nad hukkusid Euroopa Riigi nimel“.

T. H. Ilves ütles: „Vaename vähem ja kuulame üksteist rohkem“. T. H. Ilves pole mitte kunagi kuulanud Eesti Iseseisvusparteid – Eesti suuruselt kuuendat parteid, mil liikmeid 2181.

Avaldus on edastatud: BNS, ERR, Delfi, Postimees, Õhtuleht, Kanal2, TV3, Äripäev, Maaleht.

Vello Leito

01.01.2013

1,042 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81