Britid soovivad Euroopa Liidust välja

Uuring: enamik britte sooviks EList lahkuda

Postimees, 18.11.2012

Euroopa Liidu lipp
Euroopa Liidu lipp
Foto: Scanpix

Täna avaldatud arvamusuuringu tulemused näitavad, et rohkem kui pool brittidest pooldaks Euroopa Liidust väljaastumist.

56 protsenti uuringufirma Optimum Research läbi viidud ja päevalehe The Observer tellitud küsitlusele vastanutest kinnitas, et nad hääletaksid võimaluse korral euroliidust väljaastumise poolt, vahendas uudisteagentuur AFP.

Neist 34 protsenti oli seisukohal, et nad hääletaks kindlasti Ühendkuningriigi EList lahkumise poolt, 22 protsenti pidas seda tõenäoliseks.

ELi jäämise poolt vastas küsitletuist 30 protsenti, kusjuures 11 protsenti oli oma otsuses kindel ja 19 protsenti pidas oma toetust ELis jätkamisele tõenäoliseks.

14 protsendil küsitluses osalenutest puudus küsimuses selge seisukoht. Kokku küsitleti teisipäevast neljapäevani läbi viidud uuringu käigus 1957 täiskasvanut.

Samuti uuriti, kuidas britid oma kodumaa kuulumist ELi üldiselt hindavad. 28 vastanuist leidis, et ELi liikmelisus on Ühendkuningriigile positiivne, 45 protsenti pidas seda aga negatiivseks.

Kõige euroskeptilisemad olid valitsevate konservatiivide toetajad, kellest 68 protsenti andis oma hääle EList lahkumise poolt. Konservatiivide toetajatele järgnesid opositsiooniliste leiboristide ja koos konservatiividega valitsusliitu kuuluvate liberaaldemokraatide toetajad. Leiboristide pooldajatest toetas euroliidust lahkumist 44 protsenti ja liberaaldemokraatidest 39 protsenti küsitletutest

1,322 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (Connection timed out) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81