Facebook: 
   Sisu: 
 

Kas tunned tuki vingu!

Spiegel: eurogrupp kavandab ESMi võimendust

Delfi Majandus
Spiegel: eurogrupp kavandab ESMi võimendust

EPL

Euroala riigid plaanivad euroala alalise päästemehhanismi ESM 500 miljardi euro suurust kapitali võimendada samasugusel moel nagu ajutise päästemehhanismi EFSF puhul, millega see kasvaks enam kui 2 triljonile eurole.

EFSFil on kaks instrumenti, kus maksumaksjate raha kasutatakse vaid eriti kõrge riskiga tehingutes nagu Hispaania võlakirjade ostmine, kirjutas nädalavahetusel Saksa väljaanne Der Spigel. Muu jaoks kaasatakse erasektori vahendid piiratud riskiga. EFSFi puhul see kontseptsioon kasutust ei leidnud, kuna erainvestorite huvi puudus.

Oktoobrist jõustuva ESMi puhul on eeldatud sarnase võimenduse võimalikkust ning nädalapäevad tagasi Küprosel kohtunud rahandusministrid kordasid seda uuesti, vahendas aripaev.ee agentuuri Reuters.

Kui selline võimendus ka ESMi jaoks heaks kiidetakse, kasvab fondi laenuvõime kahele triljonile eurole, ilma et riikidel tuleks kapitali teha täiendavaid sissemakseid.

________________________________

Postitas: EIP teabetoimkond

1,458 total views, 2 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (Connection timed out) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81