Eesti Iseseisvuspartei memorandum 13. juulil 2012

12. juulil 2012 võttis Riigikohus vastu otsuse, et ESM-is osalemine on põhiseaduslik.

Eesti Iseseisvuspartei tuletab ühiskonnale meelde, et Eesti ei oma üleüldse põhiseadust, sest kuni 2004.a. 1. maini kehtinud EV Põhiseadus kaotas kehtivuse 2003.a. 14 septembri referendumiküsimuse 2. punkti läbi, mis kõlab järgnevalt: „Eesti kuulumisel Euroopa Liitu kohaldatakse Eesti Vabariigi põhiseadust, arvestades liitumislepingust tulenevaid õigusi ja kohustusi.“ Sellega eesti rahvas ühemõtteliselt ja reservatsioonideta ütles lahti EV Põhiseadusest ja tunnistas ülimuslikuks Euroopa Liidu õiguse EL põhiseaduse funktsioonis.

Riigikohus pole kaitsja. Eesti riiki ei ole, pole ka riigikohust, kuna Eesti on nii de juure kui de fakto liitriigi liiduvabariik ja peab vastuvaidlematult vastu võtma EL juriidilised ja direktiivsed otsused – Eesti rahvas otsustas EL ühinemisreferendumi kaudu nii. Riigikohus saab üksnes avaldada arvamust.

Ažiotaaž ESM-i küsimuses on tõusetunud seetõttu, et Riigikogule on koitnud sobiv hetk kinni mätsida EL referendumil rahvale vägivallaga pealesurutud „jah“ sõna abil toimepandud riigiõiguslik riigireetmine. Nad tahavad seda teha ettevalmistatava põhiseaduse muudatuse kaudu tuues ettekäändeks, et olukord on riigikogust mitteolenevatel asjaoludel kujunenud selliseks, et EV Põhiseadus tuleb muuta/ümber teha – nemad pole milleski süüdi.

Ühemõtteliselt möönab seda presidendi õigusnõunik Ülle Madise oma 13.07.2012 väitega, et: „Riigikohtu eilne otsus, mis lubab Eestil Euroopa Stabiilsusmehhanismiga (ESM) ühineda, oli Euroopa Liidu integratsiooni viimane piir, mida praegune põhiseadus lubab, edasised arengud vajavad juba põhiseaduse muutmist rahvahääletusel, leiab Tartu Ülikooli riigiõiguse professor Ülle Madise.“

Aga alates 01.05.2004 mingeid piire pole olnud, sest EL õigus on ülimuslik liiduvabariigi põhiseaduse suhtes, st et EL õigusel on kompetentsi kompetents liiduvabariikide seadusandluse suhtes. Madise sõnad on ettevalmistavad EV põhiseaduse muutmiseks. Nagu öeldud, siis selleks, et mätsida kinni riigikogu riigiõiguslik riigireetmise aastatel 2003-04.

Mitte praegune kehtetu põhiseadus pole halb, vaid halb on see, ta ei kehti. See tuleb taaskehtestada EL-st väljaastumise referendumi kaudu, sest Euroopa Liidus Eesti riik ja rahvas kustutatakse jäädavalt. Ja uue põhiseaduse loomine/korrigeerimine saaks toimuda üksnes EL õigusega suurema kakkulangevuse suunas – selle tagab EL referendumi 2. punkt.

EKRE 13.07.2012 avaldus, et riigikohus kukkus läbi põhiseaduse viimase kaitseliinina, asetas nad täpselt samasse poliitilisse nišši riigikogu -riigireeturparteidega. EKRE väited, et nad on rahvuslike huvide kaitsjad, ei vasta seega tegelikkusele.

Eestis on ainult üks poliitilise opositsiooni partei – eesti rahvuslike huvide kaitsja. Selleks on Eesti Iseseisvuspartei.

Eesti Iseseisvuspartei

13.07.2012

Saadetud: ERR, BNS,Delfi, Postimees, EPL, ÕL, Kanal2, TV3

1,027 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>