Statistikaameti järjekordne manipulatsioon

Väljavõte Eesti Statistikaameti 16.12.2011 pressiteatest: „2010. aastal erinesid elanikkonna vaeseima ja rikkaima viiendiku sissetulekud 5,3 korda.“

Varanduslikku ebavõrdsust mõõdetakse banaanivabriigis Gini koefitsiendi kaudu, arenenud banaanivabariikides tulukvintiilides, normaalsetes Euroopa riikides aga tuludetsiilides. Vaid viimane annab täieliku pildi rikkuse jaotumise kohta ühiskonnas, eriti kui jaotused välja tuua erinevate eluvaldkondade ja elanikkonnakihtide kaupa.

Olen sel teemal põhjalikult kirjutanud 30.10.2010 artiklis: „Vello Leito: Eesti Statistikaamet – manipuleerija või rafineeritud kurjategija?“ (Fundamentaalia). Lugege veelkord läbi.

Vello Leito

16.12.2011

1,108 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (Connection timed out) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81