Liibüa kohta

Delfi 28.09.2011 artikli  “Gadaffi: jätkan võitlust ja olen valmis märtrina surema” kommentaariumist:

“Tõnu Kalvet, 28.09.2011 00:19
Juht võitlebki lõpuni, mitte ei löö vedelaks. Liibüa seadusliku valitsuse lõpp on aga veel väga kaugel. Sest suurem osa (eri hinnangutel 70-85 protsenti) Liibüa territooriumist on praegugi valitsuse kontrolli all ning agressori ja mässajate võiduvõimalused vähenevad pidevalt.

Teistest Aafrika riikidest tuleb Liibüa valitsusele kogu aeg abiväge juurde. Sealhulgas on Liibüa valitsuse poolel ka Põhja-Aafrika parimateks sõdalasteks peetavad tuareegid. Kõrbelahingutes on tuareegid lausa ületamatud. Juba lähiajal suureneb nende tähtsus Liibüa sõjas veelgi, kuna oktoobris algavad sealkandis teatavasti kõrbetormid. Kõrbetormi käigus halveneb nähtavus aga märgatavalt, kohati lausa nullini. Mis omakorda tähendab, et mässajate peamine “veepealhoidja” – NATO lennuvägi ei saa enam pommitada või siis – parimal juhul – on sunnitud pommitama umbropsu.

Tarhuna hõim jälle lõikas veidi aja eest läbi agressori ja mässajate varustusteed, põhjustades neile väga suuri ebameeldivusi. Vt.: http://ozyism.blogspot.com/2011…

Paistab sedamoodi, et eestlaste hulgas jääb aina vähemaks inimesi, kes võtavad peavoolumeedias Liibüa sõja kohta levitatavaid jutte (loe: valesid) puhta kullana. Ja see on juba hea märk. Näitab, et kaine mõtlemine, talupojamõistus on eestlasel endiselt olemas.”

Postitas EIP teabetoimkond

1,577 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>