Kivisildnik: Sektantide ohvreid ei saa päästa

Me oleme populaarses avalik-õigusliku televisiooni saates näinud täiskasvanud, kõrgharidusega ja edukaid inimesi, kes on maksnud sadu tuhandeid kroone mustlasele needuse mahavõtmise ja surmaga lõppenud vähi alternatiivravi eest. Väiksemaid, kuid siiski piinlikke summasid on makstud laavakivist imeväelise seibi, mütoloogilise veefiltri ja muu säärase eest.

Kogu selle ebateadusliku eneseabi eest maksmise taustal ei ole meie liitumine laostunud euroalaga mitte midagi erakordset, rumalat ega haiglast. Kui Eesti kõige helgemad pead matsid oma kapitali sooja mere mudasesse rannavette, miks siis ei võiks maksumaksjate laiad massid oma viimaseid veeringuid sooja maa rahapuu alla matta?

Oletan, et Eesti Päevalehe lugeja on aritmeetikas piisavalt tugev ja talle ei tule arvamusloo täismahus selgitada, miks Kreeka kunagi oma võlgu tagasi maksta ei suuda ning miks sellesse põhjata kübarasse raha kandmine on alandav, kasutu ja ennasthävitav. Mind huvitab ohvri psühholoogia. Miks kõrgharidusega inimene maksab mustlasele uue auto raha, et needusest pääseda?

Kuidas saab nii madalale langeda?

Kuidas saab normaalsest inimesest nõiameistri või usuhullu saak? Mul langes sõber sektantide ohvriks, ühel päeval oli tal kaunis köites piibel kaenla all, äraseletatud naeratus näol. Enne seda oli ta mingis segases armuolukorras katuselt alla hüpanud ja jalad murdnud, siis tulid sektandid ja pesid aju ära. Inimene oli hädas, armastas, armastas, aga siis varises maailm kokku, midagi ei osanud teha, abi ei olnud kuskilt võta. Keegi ei osanud armastust sundida.

See õnnetu armastuse usuks väänamise lugu on pärit aastakümnete tagant. Tänapäeval on sektandid tõhusamad, õnnetuid on alati liiga vähe, tegevusala on vaja laiendada.

Mõne aasta eest kurtis töökaaslane, et sektandid viisid ta sõbranna poja ära, poiss koju ei tule, selget juttu ei räägi ja enam toru ei võta. Vanemad olid meeleheitel ja hakkasid asja uurima, said sekti jälile, pöördusid politsei ja ajakirjanike poole. Selgus kohutav tõsiasi: Venemaalt siia imbunud sekt peseb noorte ajusid ja viib nad kolmekaupa Venemaale orjatööle, kuskile kaevandustesse, kus nood sageli hulluks lähevad, ennast ära tapavad või lihtsalt kaovad.

Politsei midagi teha ei saa, sest täiskasvanud inimesed kirjutavad ise lepingule alla, lähevad ametlikus korras tööle, kõik on kena ja igas mõttes korrektne. Kuid tööle värbamise protseduur oli tähelepanuväärne. Tuldi jutuga, et sina, suvaline nooruk, oled äravalitu, eriti võimekas isik, kelle vaimusuurust ainult meie kirik oskab ära tunda, sa oled nii tark ja tubli, et me võtame su oma ülikooli õppejõuks, sa saad kalli mobiili, suure džiibi, väga palju raha.

Aga enne rikkust ja kuulsust tuleb läbida kursused. Kursuste ajal ei tohi koju minna, kodustega rääkida, süüa ega magada. Peab istuma kuskil kapis, vaatama telerist ajupesuprogrammi ja kuulama sektantide mesikeelseid lipitsusi. Kursused on tõhusad, nende järel kirjutavad äravalitud alla töölepingule ja lähevad maa alla tasuta füüsilist tööd tegema. Džiip, mobiil ja ülikool pole ajupesu järel enam nii tähtsad, usk ja äravalitus on kõik. Ja ongi kogu lugu.

Seekord said üliagarad vanemad poisi kätte ja viisid ravile, ajud keerati jälle paika. Üldiselt sektant ise ennast aidata ei saa ja vabatahtlikult ennast aidata ei lase. Sektandiga ei saa vaielda, ükski argument ei toimi. Sekti ohvri saab vabastada ainult jõudu kasutades, vägisi hullumaja polsterdatud palatisse lohistades. Ja kui keegi ei sekku, siis inimesed kaovad. Kaovad täiesti seaduslikult, vabatahtlikult ja jäljetult kaevanduskäikudesse.

Meie maksumaksja on samuti õnnetult ar­munud. Me armastame kapitalistlikku Euroo­pat, aga kapitalistlik Euroopa ei armasta meid üldse. Oleme armunud ja õnnetud, loomulikult oleme me ka ahned ega saa kuidagi ilma suure džiibi ja veel suurema mobiilita hakkama. Kindlasti oleme me ka äravalitud, väikesed, aga nii kuradi tublid, edukad ja eesrindlikud, et saame läbi üheksaeurose lastetoetuse ja Euroopa kõige väiksemate palkadega.

Eestlastele on omane nii vana kooli sektandi õnnetu armastus ja lõputu iha seksikate Euroo­pa meeste järele kui ka uue laine sektandi ahnus, kindel teadmine oma väljavalitusest ning ääretu ja sügav rumalus, mis laseb uskuda igasugust absurdset jama. Aetagu seda möga siis äpardunud armastuse, ahnuse või tunnustusepuuduse vaevuste lahendamiseks.

Nii ongi kogu riik langenud eurosektantide küüsi. Kogu rahvas rügab olematu palgaga sektantide alatu propaganda saatel, uskudes, et orjus on püha ja õilis ning ainus lahendus maailma kurjuse vastu. Usume kindlalt, et ainus väljavalitute pääsetee on sunnitöö. Ja sinna pole mitte midagi teha, tervet rahvast hullumajja ei pane

Sven Sildnik

2. juulil 2011

Esmaavaldatud Eesti Päevalehes

1,017 total views, 2 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81