Eesti Iseseisvuspartei pressiteade: 27. novembril kogunes ümarlaud

Eesti Iseseisvuspartei käivitas rahvuslaste koondamiseks ümarlaua

Eesti Iseseisvuspartei (lüh. EIP) eestvõttel korraldati laupäeval, 27. novembril 2010 Eesti Rahvusraamatukogus rahvuslaste ümarlaud.

Ümarlaua eesmärgiks on koondada 2011. aasta Riigikogu valimiste ajaks EIP nimekirja võimalikult palju nimekaid Eesti patrioote.

„Kvalitatiivse murrangu saavutamiseks Eesti poliitikas, majanduses ja ühiskonna toimetulekus on praeguste riigikoguparteide väljavahetamine vältimatu. Selles taotluses ei ole Eesti Iseseisvusparteile alternatiivi, sest me esindame poliitilist opositsiooni ainukese parteina Eestis. Praegusel kujul on EIP võimu võtmiseks veel nõrk ja vajab valimisnimekirja koostamisel tugevdamist sõltumatute kandidaatidega: iseseisvuslastega, eesti rahvuslastega, Eesti patriootidega,“ ütles EIP esimees Vello Leito.

Esmajoones said ümarlauale kutse juriidilised isikud: registreeritud erakondadest Põllumeeste Kogu ja registreerimata erakondadest E-Erakond (esindas esimees Mati Väärtnõu) ning Õnnelike Inimeste Erakond (esindas esimees Tarmo Kruusimägi). Mittepoliitilise juriidilise isikuna osales Julius Kuperjanovi Selts. Osalesid ka mitteformaalsed kooslused: Tõnu Kalvetiga esindatult Rahvuslaste Tallinna Klubi ning veteranpoliitik Robert Villi esindatuna uus-ERSP ja ühendus “Meie Viimsi”. Ainukesena kõikidest kutse saanud kooslustest ei saatnud oma esindajat kohale Põllumeeste Kogu.

Kõik kohalolijad nõustusid, et kartellipoliitilised parteid tuleb välja vahetada; et Eesti poliitika vajab kvalitatiivset pööret aususe ning missioonitunde suunas – Eesti huvide esileseadmist, suveräänsuse ja iseseisvuse taastamist ning nende eesmärkide saavutamiseks sobivate jõudude ja isikute koondamist.

Valimisprogrammi osas nõustuti EIP prioriteetse teemaga, milleks on majanduse kordategemine majanduspoliitiliste muudatuste kaudu. “Meie Viimsi” esindaja Robert Villi ettepanekul võeti majanduse kõrvale põhiseaduse radikaalse täiendamise ja valimisseaduse radikaalse muutmise nõue, eesmärgiga anda rahvale kõrgema võimu kandja roll tagasi.

Otsustati muuta ümarlaud regulaarselt kooskäivaks kuni 2011. aasta parlamendivalimiste lõpuni, tagamaks võimalikult paljude iseseisvuslaste/Eesti rahvuslaste maailmavaadet kandvate juriidiliste ja füüsiliste isikute kaasamise valimisvõitlusse.

Isikud, kes on huvitatud, et Eesti Iseseisvuspartei pääseks Riigikokku oma missiooni täitma, jäid ümarlaua tulemustega rahule ja nõudsid finantsläbirääkimiste kohest alustamist, soovitavalt juba 29. novembril, hiljemalt 30. novembril.
Eesti Iseseisvuspartei pressitoimkond
27.11.2010

674 total views, 6 views today

Print Friendly