Läti ja Eesti ülesostmine välismaalaste poolt

Postimehest:

Kes on Läti suuremad maaomanikud?

08.10.2010 18:56

Lõunanaabrite maa ei kuulu enam ammu lätlastele, kui riiki mitte arvestada. Igast kümnest suuremast maaomanikust ettevõttest kuulub vaid kaks kohalikele juriidilistele või füüsilistele isikutele.

Viimase aasta jooksul on riigi 25 suurima maaomaniku nimistusse kuuluvad välismaised ettevõtted ostnud kokku enam kui 36 000 hektarit. Seda on poole võrra enam kui aasta varem, kirjutab ajaleht Latvijas Avize.

Suurim Läti maaomanik on firma Foran Real Estate, millele kuulub 49 300 hektarit maad mille katastriväärtus on 7,7 miljonit latti ehk 170 miljonit krooni. Ettevõte kuulub norrakatele ning Läti ärimehele Gundars Skudrinšile.

Edetabeli teisel kohal on 32 000 hektariga pealinna munitsipaalettevõte Rīgas meži ning esikolmiku lõpetab 27 500 hektariga Rootsi firma Myrtillus.

Suurim eraomanik on 4 850 hektariga Mihhails Ulmans, teisel kohal 4300 hektariga Modris Fokerots ja kolmandal 2900 hektariga Valentin Kokalis.”

Kas Eestis on asjad kuidagi teisiti? Ilmselt on, sest Eestis ülesostetud maade maht on ilmselt oluliselt protsentuaalselt suurem. Kõik katsed kindlaks määrata näiteks seda, kui palju on venelaste käes, on määratud nurjumisele, sest kasutatakse variisikuid.

EIP teabetoimkond

1,250 total views, 6 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (Connection timed out) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81