Ei tohi unustada!

Allpool toodud tekst pärineb Janek Mäggi poolt Delfis kirjutatud artikli: “Kurja riigi saamatu aadelkond” kommentaariumist. Anonüüm kirjutab:

 

“ei tasu unustada,, 20.09.2010 08:37
et igasugune kestev heaolu mõjub inimesele laastavalt, degradeerivalt. Näiteid palju. 4 aastat riigikogu pinki ńühkinud ja hüvede täispaketti nautinud, kuid eelnevalt andeka ja tegusa inimese totaalset allakäiku oleme saanud jälgida korduvalt. Kaob kogu särts, isiksus lameneb, mugavus ja muretus murendab igasuguse soovi midagi muuta ja arendada. Elu põhiprobleemiks kujuneb püüd klammerdumine olemaolevasse heaolusse, igasugu riskide vältimine, uuenemise blokeerimine, suu koomal hoidmine ja ülalpoolt tulnud ideede takkakiitmine…..
Ei ole midagi, mis inimest rohkem rikuks ja demoraliseeriks, kui HEAOLU.
Paras pinge, võitlus igapäevase leiva ja oma koha eest päikese all hoiab inimese vormis ja toimetulekud raskustega tõstavad 10x rohkem enesehinnangut, kui altkäemaksu ja korruptsiooniga kinnimakstud maja või uhke maastur.
Kes tahab ennast hästi tunda, peab olema parajalt agressiivne uuendaja ja julgema vastanduda. Just VASTANDUMIST pelgavad inimesed, eriti heaoluga harjunud, kõige rohkem. See, kellel on vähe kaotada ja kelle väärtus ei asu taskus vaid temas eneses, ei ole võimalik mugandada.
Pingetaluvus, julgus ja vastandumine viib elu edasi ja loob tegeliku, mitte näilise või välja küürutatud väärtuslikke inimesi.”

Täpselt nii ongi!

EIP teabetoimkond

1,098 total views, 2 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>