Kuidas lahtimõtestada ütlemist, et “sellisel kujul pole euro jätkusuutlik”?

Juba pikemat aega püsib meedias pildil Indrek Neivelti ütlemine, et „sellisel kujul pole euro jätkusuutlik.“ Aga ta jättis targu ütlemata, et millisel kujul siis oleks. Killukesi kokku pannes saab siiski üsna ootuspärase pildi ette, et mida ta seejuures mõtles.

Ajaloost tuleb tähele panna, et ükski valuuta pole pikaealine olnud ilma tugeva keskse poliitilise võimuta. Sisuliselt sama mõtet trummeldas maailma suurima finantsteenuste ettevõte Citigroup (E24, 21.04.2010) väites, et euroala tõenäoliselt laguneb kui liikmesriigid ei sula üheks nii poliitiliselt kui majanduslikult. Euroopa Ühendriigid siis.

Kas Eurussia Ühendriike ülesehitav Vladimir Putin saaks kuidagi teisiti mõelda? Ei saa ju! Sellepärast Putini „käsundusohvitser“ Indrek Neivelt Putini panga Sankt Peterburg nõukogu esimehe rollis saigi ainult sellist pasunat puhuda. Aga mõtles Neivelt (tõsi küll, Putini käsul) niimoodi: unustage euro, aeg on suurelt mõelda, üksnes Eurussia rubleuro päästab Euroopa! Ja Urmo Soonvald soovitab palavalt Eesti peaministriks Neiveltit. Mõnusalt lahe.

EIP teabetoimkond

1,138 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>