Pangad ei tunne tundeid, pangad tunnevad ainult numbreid

Pangad tunnistavad ainult numbreid. Ka meie kõik peame tunnistama numbreid ja mis peaasi, me peame neid teadma. Kõige tähtsamad numbrid on kirjas „Statistika aastaraamatus“ ja panganduse tulukuse kohapealt leiame sealt eest numbrid, mis lisatud joonisel on graafiliselt nähtavad. Pangad said aastatel 2004-2007 kokku 64 miljardit krooni kasumit, kusjuures kahe viimase aasta jooksul on välispangad Eestis kaotanud vaid alla kahe miljardi. Seega siis neto 62 miljardit taskusse!
Kuidas selles kontekstis mõista välispankade enesekriitilist retoorikat, et näete kui halvasti meil läheb, raske pole mitte ainult teil, me ei suutnud näha üldpilti ja seetõttu eksisime, pangad on nüüd oma õppetunnid kätte saanud, jne. Ärge laske end petta pangandusmooloki krokodillipisaratest – raha väljapumpamine, kinnisvaramullide tekitamine, jne on aastasadade jooksul Raha poolt väljatöötatud filigraanne tehnika, kus mingeid vigu ei tehta. Vigu teevad inimesed, kes tõde ja tegelikkust näha ei taha.

EIP teabetoimkond
13.02.2010

1,198 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (Connection timed out) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81