Kas eesti rahvas on kangelasrahvas?

Paljud rahvad peavad endid kangelasrahvaks, paljud neist õigustatult. Meie naabrite hulgas on sellisteks rahvasteks soomlased ja venelased. Täna, 90 aastat peale võiduka Vabadussõja lahingute lõppemist on kohane küsida, kas eestlased on kangelasrahvas?

1918. aastal Vabadussõja leek ei süttinud kirega vaid kiratsedes. Vastupanusoov ja teod sündisid visalt kuid lõpuks leek lahvatas. See oli eesti rahva kangeastegu, ei kahtlustki. See oli väga suur kangelastegu, ent see oli ühekordne saavutus ja kangelasrahva nimbust veel ei tekkinud.

Jätkem nüüd vahele aastad 1939-87, sest nendest aegadest ajalooareeni tegelaskujude hulgast eesti rahvast ei leia.

Kas eesti rahva roll Nõukogude Liidu lagundajana on tegelikkus või müüt? See on müüt, vaenlase enese poolt loodud osav müüt, okupeerimaks Eesti meie n.-ö omal soovil, et seejärel eesti rahvas pöördumatult assimileerida, maksta ära eriarve eestlastele Vabadussõjas saadud kaotuse eest. Nad on võitmas, „lagundaja“ ja „majandusime“ olid vaid ülihoolikalt ettevalmistatud ja täpselt läbiviidud operatsioonid parandamaks viga, mis nad 1939. aastal tegid kui üritasid meid allutada „omal soovil“, ent toorest jõudu kasutades. Lähenev majanduskollaps, mille käivitab üleminek eurole koos devalveerimisega ca 50%, lõpetab eesti rahva riiklusvõime, järgneb suuromandi ülevõtmine, pöördumatu assimilatsioon.

Kus ajaloo näitelaval asub eesti rahvas praegu? Ta on valinud endid valitsema riigireeturid. Viimaste ajupesu loeb sisendust: euro, euro … . Varsti kõlab nende viimane uinutav korraldus: kustu! ja eesti rahva tahe ning mõistus kustuvad. Rahvas, kes kunagi vaatas tõtt püssitorudega, minestab, kui peab vaatama otsa tõele.

Kus ajaloo näitelaval on aga Paju-poisid praegu? Nad on olemas, nende nimi on eesti iseseisvuslased. Kas Paju-poisid olid omal ajal veendunud, et nad suudavad sõja võiduks pöörata? Arvatavasti mitte, kuid nad uskusid selle võimalikkusesse. Nii usuvad ka iseseisvuslased. Paju lahing pole veel toimunud.

Ühekordne kangelastegu ei tee kangelasrahvaks, eriti kui sellele järgneb kõige võidetu äraandmine. Eurokommunismi embusest väljarabelemine viiks meid kangelasrahvaste hulka, nende esinumbriks.

EIP vanematekogu

03.01.2010, kell 10.30

1,137 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>