Juudi äärmusorganisatsiooni juht ähvardas Briti Rahvusparteid vägivallaga

 

Martin Smith, juutide äärmusliku organisatsiooni “Ühiselt Fašismi Vastu” (inglise k. United against Fascism, lüh. UAF) juht ütles televisioonis esinedes, et kavatseb eirata äsjaste Euroopa Parlamendi valimiste tulemusi ja kasutada Briti Rahvuspartei vastu vägivalda, teatas 15. juunil 2009 Slovakkia internetiportaal “Proti prúdu” (“Vastuvoolu”).

(Mainitud erakond sai 2009. aasta juuni avanädalal toimunud Europarlamendi valimistel teatavasti kaks saadikukohta.)

“Briti Rahvuspartei taunib oma kodulehekülgedel igasugust vägivalda. On uskumatu, et inimesed, kes tahavad fašismi vastu võidelda, kasutavad oma poliitiliste oponentide vastu ise fašistide võitlusmeetodeid. UAF-i sihiks on mitte pidada legitiimset poliitilist võitlust, vaid vastupidi – oma vastaseid halvata ja mustata, nagu ta liikmed organisatsiooni koduleheküljel ka ise tunnistavad,” kirjutas “Proti prúdu”.

Slovakkia portaal juhib tähelepanu sellelegi, et vaatamata Smithi üleskutse päevselgelt vägivaldsele ja sallimatule iseloomule, pole politsei Smithi ikka veel vahistanud.

End antifašistideks nimetavad isikud segasid BRP esimeest Nick Griffinit ta esinemise ajal, seejärel aga tungisid talle kallale, teatab oma koduleheküljel tuntud USA rahvuslane David Duke. Seal on üleval video mõlemast kõnealusest juhtumist – nii Smithi teleesinemisest kui ka väidetavate antifašistide rünnakust Briti Rahvuspartei esimehele.

Tõnu Kalvet

Allikad: “Proti prúdu”, UAF-i kodulehekülg, David Duke´i kodulehekülg

1,147 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>