Saksamaa Rahvusdemokraatlik Partei sattus suurde rahahätta

 

Stefan KösterSaksa rahvuslaste tuntuima erakonna, Saksamaa Rahvusdemokraatliku Partei (saksa k. lüh. NPD) majanduslik seis on äärmiselt raske. See juhtus pärast seda, kui parteile määrati raamatupidamisvigade eest hiljaaegu 2,5 miljoni euro suurune rahatrahv. Kõnealuste raamatupidamisvigade taga on Saksa ajakirjanduse teatel NPD laekur ja ühtlasi Mecklenburg-Vorpommerni allorganisatsiooni juht, Stefan Köster.

Trahvi peab NPD tasuma hiljemalt 1. maiks 2009, teatas sõltumatu internetilehe “Altermedia” Saksa toimetus 2. aprillil 2009.

NPD raskest majandusseisust kirjutas juba eelmisel kuul Saksa ajakiri “Focus”. Ajakirja andmetel tunnistas NPD advokaat ühes Berliini halduskohtule saadetud kirjas, et ilma riigilt saadava toetuseta satuks partei püsimajäämine ohtu. Parteiaparaadi ülalpidamiskulud olevat sada tuhat eurot kuus, liikmemaksust laekuvat aga vaid EEK469,236t kuus.

Tõnu Kalvet

Allikad: de.altermedia.info/www.kuruc.info/, www.focus.de/

Pildil: hooletusest tehtud raamatupidamisvigade tõttu NPD-le hiigeltrahvi kaasa toonud laekur Stefan Köster.

1,115 total views, 6 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (Connection timed out) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81