Algas kohus Saksa rahvuslaste partei juhi üle

 

NPDBerliinis algas teisipäeval, 24. märtsil 2009 kohus Saksa Rahvusdemokraatliku Partei (saksa k. lüh. NPD) juhi ja veel kahe tähtsa liikme üle. Neid süüdistatakse rassivaenu ja rahvustevahelise sallimatuse õhutamises ning rassi ja rahvuse teotamises, teatas samal päeval Slovakkia uudisteagentuur SITA.

Rahvusdemokraatliku Partei esimees Udo Voigt, pressiesindaja Klaus Beier ja õigusosakonna juht Franz Schwerdt olevat rikkunud seadust, kui levitasid 2006. aastal Saksamaal toimunud jalgpalli maailmameistrivõistluste eel lendlehti, milles nõudsid, et Saksa koondis koosneks ainult valge nahavärviga mängijatest. Erakonna valmistatud ja levitatud lendlehel oli kujutatud Saksa jalgpallikoondise valge särk ja sel number 25. Seda numbrit kandis tollal aga koondise mulatist liige, nigeeria-saksa segaperest pärit Patrick Owomoyela. Selle all oli kiri: “Valge – mitte üksnes särgivärv! Tõelise RAHVUSkoondise eest!” (Saksa k.: “Weiss – nicht nur eine Trikotfarbe. Für eine echte NATIONAL-Mannschaft!”)

Kui kohus peaks Rahvusdemokraatliku Partei kõnealused liikmed süüdi mõistma, ootaks neist igaüht kuni viieaastane vabadusekaotus.

Saksa siseministeeriumi hinnangul on NPD-l umbes seitse tuhat liiget. Riigi parlamendis NPD-l oma esindajat küll pole, kuid see-eest on erakond esindatud maakonnatasandil – kahe liidumaa seadusandlikus kogus. Mõlemad liidumaad asuvad endise Saksa Demokraatliku Vabariigi alal.

Tõnu Kalvet

Allikad: www.sme.sk, www.morgenpost.de, de.altermedia.info.

Pildil: „kurikuulus“ lendleht

1,371 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (Connection timed out) in /data01/virt2191/domeenid/www.iseseisvuspartei.ee/htdocs/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81