Eesti Iseseisvuspartei nõuab: valitsus lõpetagu petserimaalaste tagakiusamine!

Eesti Iseseisvuspartei hinnangul on kiiremas korras vaja teha lõpp aina süvenevale Eesti Vabariigi valitsuse poolsele petserimaalaste tagakiusamisele.

Läheneb petserimaalaste jaoks saatuslik kuupäev – 19. jaanuar 2009. Sel päeval kaob viimased kaheksa aastat Eesti ja Vene piirialade elanikele kehtinud soodusviisakord, mis polevat kooskõlas Schengeni viisaruumi nõuetega. Selle muudatuse tulemusena muutub mõlemal pool ajutist kontrolljoont elavatel petserimaalastel kontrolljoone ületamine senisest tunduvalt keerukamaks ja kulukamaks. Üllataval kombel on kurja juureks sedapuhku mitte Euroopa Liit, vaid Eesti valitsus ise, täpsemalt siseministeerium, kuna siseminister Jüri Pihli hinnangul kujutavat petserimaalastele ka uue viisakorra raames soodusviisade jagamine endast julgeolekuriski.

Eesti Iseseisvuspartei nõuab Eesti valitsuselt, et valitsus:

  1. teeks kõik endastoleneva, et lihtsustada petserimaalaste piiriületusvõimalusi ajutisel kontrolljoonel;
  2. aitaks kaasa sellele, et Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni piiriületuskorras määratletav piiriala ei oleks väiksem kui 50 kilomeetrit (nagu näeb ette ka Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määrus nr. 1931/2006) ning
  3. tagaks, et väljaspool piiriala elavatele, Petserimaaga seotud inimestele kestaks edasi ja laieneks viisade kompenseerimise süsteem.

Lisaks sellele nõuab Eesti Iseseisvuspartei, et Eesti valitsus lõpetaks Ida-Petserimaal juba enne 1940. aasta juunipööret (!) sündinud isikute ametliku käsitlemise Venemaal sündinud isikutena ega lubaks Kodakondsus- ja Migratsiooniametil märkida nende sünnikohana Venemaad.

Samuti nõuab Eesti Iseseisvuspartei, et Riigikogu viivitamatult ja põhiseadusvastaste vaidlusteta tühistaks „Paet-Putini pakti“ nime all tuntud Eesti-Vene uue piirileppe.

Eesti Iseseisvuspartei vanematekogu

Tallinnas, 4. detsembril 2008.

1,239 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>