EIP juhatuse istung 05. mail 2008

EIP juhatuse istung 05. mail 2008

Juhatuse eilse istungi põhieesmärgiks oli ühinemisläbirääkimistel Eesti Demokraatliku Parteiga lõppotsuse langetamine. Eelnenud läbirääkimiste käigus suutsime kokkuleppele jõuda kõiges, mis puudutas põhikirja ja programmi, lahendamatuna seisis üksnes ühenderakonna nimi. EIP soovis nimeks „Eesti Iseseisvusliit“. Demokraatidele ei olnud selline nimi vastuvõetav ning nõudsid, et lisataks veel kolmaski sõna leevendamaks nime iseseisvuskesksust. Üheks Demokraatide pakutud variandiks oli „Eesti Demokraatlik Iseseisvusliit“. Juhatus leidis (häältega 7:2), et kolmanda sõna lisamine pole vastuvõetav, sest see nõrgendaks nimes olevat vabaduvõitluse selget sõnumit. Täna keskpäeval teatas Demokraatliku Partei esimees Jaan Laas, et meie poolt pakutud variant pole neile vastuvõetav ja ühinemisläbirääkimised on sellega lõppenud ning ühinemist ei tule.

Teise olulise küsimusena langetas juhatus otsuse, et prokuratruur ja kaitsepolitsei pole suutnud esitada Risto Teinonenei vastu ühtki süüdistust seaduserikkumises ning kogu nendepoolne ažiotaaž on Risto Teinoneni seadusevastane tagakiusamine. Juhatus ei rahuldanud ka Risto Teinoneni avaldust EIP juhatusest väljaastumise kohta.

EIP presssitoimkond

978 total views, 2 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>