Keskerakonna programmilisest seisukohavõtust

Millised riigikoguparteid on käsilas- ja klikiparteid, sellest olen piisavalt kirjutanud. Palju-palju ka sellest, et väljapaistvaimad tööeesrindlased ses suhtes on Reformierakond ja IRL. Pole aga kangutada saanud Keskerakonna ideoloogilise raami kallal, sest vähe on nad ise end avanud. Et 2003.a. erakorralise kongressi otsuse eiramisega, öelda EI liitumisele Euroopa Liiduga, astus KE sammu oma erakonna reetmise ja riigireetmise teel, see on selge. Aga kas see oli juhuslik ja ühekordne viga?

Selgub kartuspäraselt, et ei olnud. Erakonna esimees on seni vaikinud programmilise kaaluga küsimustes, kuid lõppude-lõpuks astus üles siiski keegi piisavat poliitilist mandaati omav persoon: Riigikogu KE fraktsiooni esimees Evelyn Sepp („Eesti majandus teel kosmosesse?“ Delfi, 10.04.2008).

Niisiis kartuspäraselt ja väga ühemõttelisel moel toetab ta Eesti uusimat regionaalset geopoliitilist koodi, mis teatavasti toetub sellistele kanoonilistele valedele nagu: Eesti ei tule iseendaga toime, enam pole midagi teha, me oleme ise süüdi, Eesti iseseisvus pole enam kaitstav, jne. Valede salakaval süsteem on eesmärgistatud sisendama eesti rahvale omariiklusvõimetuse tunnet, paratamatuse tunnet langeda regionaalses staatuses kellegi-millegi rüppe.

Evelyn Sepa artikli põhjapanev programmiline sisu mahub kenasti järgmiste väljavõtete sisse ära: “… Edasi tuli kriis kinnisvaraturgudel ja sealt muudkui edasi. … See 7 miljardit ei voolanud Eesti riigi ja inimeste rahakottidest mööda mitte maailmamajanduse vaid valitsuse lolluse tulemusena. … Mõelda tasub ka selle peale, mis on tegelikult taganud Eesti viimase 15 aasta majanduskasvu. Suuresti nn nõukogude kool ja pärand. Nii korralik haridus kui ka mõneti tasuta sülle kukkunud vara ja üpris korralik infrastruktuur. See eelis meid järgmisel majanduse tõusutsüklil enam ei aita. Muidugi, kui selline üldse lähiaastail tulema peaks. … Teisisõnu – meid ootab tõenäoliselt ees hoopis üks teine olukord, mis erineb sellest edumüüdist, millega Eesti avalikkus harjunud on. … See annab aga valitsusele võimaluse jutlustada edust, mis , olgem ausad, ei lõpe ühe päevaga, kuid kui see läbi on – ja uut vundamenti rajatud ei ole, -, siis seda naljalt üles ka ei ehita. … Nii jääbki soovida, et järeldused Eesti tegeliku majandusolukorra kohta tuleksid viivitamatult ja ausalt ning neile järgneks loetud päevade jooksul ka tegu – lisaeelarve. “

Jah, seda on vähe aga annab siiski programmiline seisukohavõtu küllaga välja, sest sedapuhku on meil tegemist just sellise erijuhtumiga, kus ütlematajätmine kõneleb rohkem kui väljaütlemine, ütleb tegelikult kõik olulise. Võrdle analoogi: kui surmavalt haigele loetakse üles sümptoomid ja pakutakse ravimiks palavikku alandavaid rohtusid, jäetakse aga ütlemata, et elu päästaks vaid kirurgiline operatsioon, siis millega on tegemist? Või mis võiks olla veel põhimõttelisem seisukohavõtt? Vastus: sellist polegi.

Sest:

1. KE keeldub tunnistamast, et nn majandusedu ehitati perioodi esimesel kolmandikul üles hoopiski riigi vara müügile, edasi ettevõtete müügile ja viimased neli aastat võlguvõtmisele.

2. KE keeldub tunnistamast, et kuni eelmise aasta augustikuuni tuli riiki sisse eraisikute ja ehitusettevõtete laenude näol aastas ca 60 miljardit, tuli sisuliselt otse kulutussfääri, transformeerudes seega vaid väheste kadudega otse SKP arvestusse. Alates 2007.a. augustist algas elanikkonna laenuvõtmisvõime kiire langemine. Kui aasta tagasi tuli sel teel riiki kuus üle 5 miljardi krooni, siis täna on see langenud alla 2 miljardi. Prognoositavalt hiljemalt sügisel laenuvõtuvõime ammendub täielikult ja majanduskasv langeb sügavalt miinusesse – Eesti siseneb majandusvaringusse, SKP kasv langeb orienteerivalt -15%-ni. Seega Eesti ei lange mitte majanduskasvu mudaliigasse, vaid läheb maailma ajalukku katastroofiriigina Mehhiko ja Argentiina kõrvale, reedetuna omaenese parlamendi ja riigijuhtide poolt. Ainult et eesti rahva jaoks lõpeb see oma kodumaa pöördumatu kaotusega, eestlase aborigeniseerimisega. Täna avaldatud Eesti Panga prognoos, et 2008.a. majanduskasv tuleb 2% on järjekordne sihiteadlik vale sellel teel.

3. KE keeldub tunnistamast, et laias laastus on kõik müüdav müüdud (peale riigimetsa!!!), ja nimetatud laenuvõtmisvõime ammendub lõplikult lähikuudel, mistõttu eelarvekirurgia kannaks vaid sümptoomide peitmise eesmärki.

4. KE keeldub tunnistamast, et kinnisvarakriis ei „tulnud“ vaid toodi mängu eesmärgistatult, millest on hästi teadlik ka peaminister (loe veelkord tähelepanelikult läbi artikkel: „Teadmiste kohustuslik miinimum Eesti riigi ja rahva ärakustutamise avaliku salaplaani kohta“).

5. KE keeldub tunnistamast, et majanduskasv lõppes 2003. aastal ja just majanduskasvu kuningvale abil mässiti rahvas ja ehitusettevõtted omariiklust hävitavasse võlalõksu.

6. KE keeldub tunnistamast põhimõttelisi majanduspoliitilisi vigu, vastupidi, annab mõista, et kõik vead on olnud taktikalised, võimuparteide rumalusest tulenevad.

No nii, Keskerakond toetab valitsusparteide kuningvalesid, majanduspoliitilise lõksu geopoliitlist mantrat, kõiki lõksu põhimõttelise tähtsusega konstrukstsioonielemente. Seega hinnanguks Keskerakonnale saab olla vaid see, et KE moodustab väliskäsilastest klikiparteilisuse ühe olemusliku osa, KE kannab näitemängus opositsiooni maski.

Huvitav miks “opositsioon” tõde ise välja ei ütle ja “ootab” seda valitsusparteidelt, kusjuures reformierakondlasest peaminister säilitab seejuures rahu ja süütu optimismi? Kuidas niisuguseid asju mõista? Eks ikka nii nagu ma aastaid olen rääkinud ja kirjutanud: kõik see on ’Eesti riigi ja rahva ärakustutamise avaliku salaplaani’ orgaaniline osa.

Kui kedagi huvitab, milles seisneb haiget päästev kirurgiline operatsioon, siis selleks on erakorralised valimised sügisel ja eesti (iseseisvus)rahvuslased võimule. Klikirahvuslastelt – sealjuures „rahvuslikult liikujatelt“ – aga rahvuslase mask maha ja liinid kinni. Majanduslahendid koos analüüsidega on EIP koduleheküljel piisavalt täpsed, nii et milleks siinkohal kõike korrata. Loe, lugeja, loe eriti EIP doktriini: “Eesti majandus ja iseseisvus – Eesti kui uusautarkiline geopoliitiline ruum,“ (link „Põhidokumendid“), sest see kirjeldab Eesti ellujäämise ainukest varianti.

Vello Leito

1,154 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>