EIP “pühadeaknad”

Reedel, 21.03.2008 hommikupoolsel ööl kuulis Estonia pst 7 asuva maja valvelaua töötaja puruneva klaasi klirinat. Selgus, et sisse oli visatud Iseseisvuspartei büroo aknad, millele olid paigutatud suurelt partei reklaamsilt ja partei lipu kujutis. Büroo ruumi põrandal lebasid kaks kivi, üks rusikasuurune ja teine veel kaks korda suuurem. Kivid olid visatud lipu kujutise pihta, seda vigastanud ning läbistanud mõlemad klaasid.

Kohal käisid nii politsei kui ka “Reporter”. Ühine arvamus oli, et tegu oli puhtpoliitilise rünnakuga. Viimast veendumust kinnitab seegi, et täna hommikul 8.30 ja 9.00 vahel olid terveksjäänud aknapoolele kleebitud 3 poliitilist ähvardavat kleebist. Korduvate rünnakute kartuses tegi maja valdaja kõige selle tõttu täna EIP-le ettepaneku üürida bürooruum kõrgemal korrusel.

Iseseisvuspartei aktiivsete liikmetena oleme veendunud, et kivirahe motiiviks oli Iseseisvuspartei “julgus” osaleda Läti Leegionäride päeval Riias ja luua välissuhteid teiste EL liikmesriikide iseseisvusparteide esindajatega. Juhtunu eelõhtul avaldati see uudisena, sealjuures rahvusvahelises pressis.

Et iseseisvusvastased jõud kõike väga tõsiselt võtsid, on tõestatud sellega, et Lätisse sõitmisel võeti bussilt maha meie need esindajad, kes olid nn musta nimekirja kantud. Õnneks kõik sõitjad ei olnud selles nimekirjas ja nii Riia üritus õnnestuski meie jaoks rahuldavalt.

Kerttu Ion, Vello Leito

24.03.2008

1,064 total views, 1 views today

Print Friendly

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>