EIP pressiteade 14.02.2007

19. jaanuaril 2006 saatis Eesti Televisiooni uudistetoimetuse juhi kohusetäitja Aarne Rannamäe riigikogu valimistel osalevatele erakondadele ringkirja, kus teatati, et valimistel osalevast 11-st erakonnast saab ETV-s võimaluse esineda ainult 6. Need on nn. suured erakonnad, kellele esinemisvõimalus antakse. Teised – “väikesed” – erakonnad seda ei saa.

Valimised toimuvad 4. märtsil ja tegelikult alles rahvas otsustab, millised erakonnad on suured ja millised on väikesed ning millised on kui suured ja kui väikesed. ETV käitumisest võib aga nii aru saada, et ETV on sellise otsuse rahva eest juba ära teinud. Tekib küsimus: milleks siis valimisi üldse korraldatakse?! Oleme nördinud ja protesteerime, et riiklik, maksumaksjate raha eest rahastatav ETV kitsendab ühtesid ja soosib teisi erakondi.

Kui Eesti on sügavas poliitilises kriisis ja suur osa kodanikest on kaotanud usalduse võimumeeste ja nende erakondade vastu ega kavatse üldse valima minna, siis ETV ja meedia kohuseks on näidata erapooletult ideid ja inimesi, kelle hulgast rahvas võiks valida need, kes suudaksid taastada rahva kadunud usalduse poliitilise elukorralduse (nii poliitika kui ka selle tegijate) vastu.

Tuginedes ülalmainitule, kutsume ausaid kodanikke protestimeeleavaldusele ETV ebaeetilise tegevuse vastu Telemaja ette Gonsiori tn. 27 reedel, 16. veebruaril kell 11.00.

Eesti Iseseisvuspartei kandidaadid
Tõnu Kalvet
Henn Põlluaas
Jaan Hatto